Touch my pinky

Monday, 12 November 2012

Berblogging jap , lepas serabut dgn F Y P project n mid-term exam


Belajar tak kan abis , kerjaya plak akan tiba.. cepat masa berlalu dh nk abis study . Dalam taun nie saja macam - macam benda dh jadi dalam diri nie dan keluarga . Allah mengetahui apa y terjadi ada hikmahnya . Alhmdulilah , Allah sentiasa di sisi , Terima Kasih.


Lama x update nie asa kekok plak nk menaip pa .. heh , ok . Pic atas nie asalnya bru ja amek kmarin masa kua g Program Mantan JPK n Sekretariat Kolej y sesi 2012 nya , cian dh jadi mantan - mantan dh , tp kira oklah program tu wt untuk mnghrgai kami - kami y terlibat secara langsung dlm klej kediaman.. Ok, forget it about that ! hehe.. mau cita y tu xkn abis sampae esok pagi ^_^




indahnya hidup kalau kita dapat apa yang kita nak , dan terbang bebas macam belon nie. Esok belom tentu akan sebaik hari nie , dan xkan sama mcam arini . Perasaan pon xkan sama macam semalam, arini dan esok. Disaat ku perlukan kekuatan disebalik kelemahan yang kulalui sebelum nie , ada sahabat - sahabat di sisi , terima kasih , sayang ampa suma . 





Akan terus berlari mengejar awan yang pergi~ ~ ~ cewah, nanyi la plak.. semakin dewasa kian sukar mengenal diri sendiri . Sebabnya , kalau nak taw la nie hidup kt U nie smakin sibok , sibok memanjang cz dah taun 3 , kalut wat FYP project , sampaikan kadang asa mcm xterurus ja diri ni , opss.. tak teurus tu mksudnya xdpt arrange date, scedule mcm dlu2.. kdg - kdg smpae lupa apa menda la y xwt lg even dh wt notes siap tampal kt dinding.. hahaha , nie la org kata makan , tido , dh jadi demam f y p ... 




Sempat lagi pose dalam kelas kn , kadang - kadang bila kita wat menda yang kita suka nie akan minda kita untuk wat menda lain dengan baik , so xsalah la kn.. :)


KATA - KATA CINTA :




** YOU CAN'T MAKE THE SAME MISTAKE TWICE. THE SECOND TIME YOU MAKE IT, IT'S NO LONGER A MISTAKE, IT'S A CHOICE


** Sedekahkanlah satu senyuman walau dihatimu tidak lagi mampu bertahan


**SOMETIMES I KEEP MY FEELINGS TO MYSELF BECAUSE IT'S HARD FOR SOMEONE TO UNDERSTAND


Harap dipertemukan jodoh dengan seseorang yang memahami diri nie ,  biarlah dia menjadi imam solatku , tulang rusukku , menjagaku seperti mana ibu dan ayahku menjaga ku sejak dari kecil . HARGAILAH SESEORANG JIKA SEDANG MEMILIKI , JANGAN MENYESAL TIKA SEMUANYA BERAKHIR . HATI MANUSIA NIE ALLAH Y CIPTA , ADA PERASAAN . JAGALAH IA SEBAIK MUNGKIN. 

ok, thanks , dah penat menaip :)) Assalamualaikum 
: ieza jaezah entry :






Saturday, 14 April 2012

R I N D U KELUARGA kecilku

Assalamualaikum .. 


Entah kenapa perasaan nie tetiba teringat sangat fmly.. huhu, mybe smlm cakap fon dengan mak terasa dekat ja jaraknya.. Erm, kalau lah dekat dh lma balik umah , tiap~tiap hari balik xpyah suruh.. Mak ! Miss u so much , terasa mcm2 nk luahkan perasaan nie kt mak , tapi terpaksa pendam , adek taw kalau adek cerita everything mak always di cc adek n bg motived n mostly DOA.. xpnah lupa doa , setiap kali mak kol mst tny doa kn.. ADEK XPENAH LUPA LA MAK..







Gambar 3 beranak dlm keta.. msa otw g tgk along ' anak buah ku' di MRSM , sepetang bersama b4 mlm betolak balik SARAWAK... last moment with family make me so sad.. :( 

but i can strong la.. hihii smile always .. ^__________^





Nie la family kami.. xramai pon... tapi kami bahagia , sayang sangat ayah ( En.Tosabun ) , mak ( Pn.Hasnah ) , Kakak ( Junaida ) , abang  ( Junaidi ) .. huhuhu , dari kecik smpae besaq xpnah berenggang n famly.. tup , tup dapat lak continue belajar kt SARAWAK ( UNIMAS) .. memang terbaik la, adoiyai,, memang msa nk berenggang tu menangis gak la.. 

 

Teringat lagi msa family g hantar Airport.. Dalam keta DIAM kot, xcakap.. dalam hati tuhan ja tau... huhuu , "adek x nk g Sarawak , xde spe nk take care msa kt sna , mcm mna nk idup tnpa fmly kt sna".. aduuh, mcm2 pkir msa tu.. ( dalam hati la)..




Hihii.. nie anak2 buah ku sayang.. 3 orang je baru , coming soon kne tunggu abang kawen dlu la..hakhak , kalau dh smpae seru kn.. Erm, bila ade bdak2 nie xla sunyi sngt umah kalau dorg balik bila cuti.. riuh mcm 10 orang ank buah..best2.. Rindu panggilan dorg ckp 'Asu' ... :(

 

 ---> Nor Riesya , Mohd Riezal Zafril dan Mohd Rafiq Zafril




Terima Kasih kerana mewarnai hidupku , tanpa mereka tidak kan mungkin ku akan berada di Menara Gading sekarang .. Disaat ku buntu mencari jalan keluar , mereka sentiasa ada untukku.. Disaat ku kehilangan sesuatu dalam hidupku , mereka pemberi semangat untuk ku.. 

 

TERIMA KASIH ATAS SEGALANYA.. Adek sayang semua.. xde org lain pon xpa, Allah dan keluarga sentiasa di sisi.. xpernah berpaling .. ^_^

 

 

Monday, 9 April 2012

Kenangan Dulu Pengubat Rindu ...

Sekarang senyuman ku buat teman2 yang sentiasa memberi support kepada ku

Back to real life bersama kwn2 baik ku yang sengal.. hehehe , dah xpayah pikir benda2 yang tak penting tu kan.. ku sedar ku tidak seberapa jika dibandingkan dengan mereka.. cewah , termasuk lirik lagu 'kisah dongeng' la plak.. 

Huhu.. tacing2 lak..everything gone.. but i try my best to my future life la.. xkesah pon..Haha ngeekk la plak ckp gtu..

Nasib baikla ade kwn y sentiasa memahami jiwa nie.. dari sekolah smpae masok Universiti y sama lak tu..thanks a lot Amy.. sayang amp.. =)

 

 

kawan y sentiasa bagi support and motivate y membina cik Husna ku sayang..hehehe

membuatkan diri nie sentiasa bersemangat untuk maju ke depan, wah.. dh bley jdi kaunselor la Husna kn kn.. xpenah pon merungut kalau kte ade masalah , lagi nk taw adala kn.. Thanks.. ^^

 

 

Shahirah , miss u  la.. thanks cz sudi kol I baru nie.. best gayut lelama n kwn2 y dok jauh2 nie.. Semua dok senanjung , kte jer y kt 'over the sea' kn.. xpe2, bley naik flight..kikiki...  erm, asyik2 thanks yer kan, tapi memang kne ucap pon cz tanpa kwn xde entah ape la dh jadi ngn idop ku nie,, stress je kot.. kte respect awk la Shirah, sanggup datang umah kte if skli jer kte kol n ckp nk jmp tros awk dtg..hehehe, snggup kn dtg wlupon dh taw ari nk ujan.. everything we share story together.. i miss that time to share story with u dear !.. 

 

 

OMG susah benor nk cari pic cik Imah nie..huhuhu, yela kte dh lma xjmpa..awk pling jauh dari kwn lain kot,after ayah imah pindah KL sampai la tukar kt Penang memang kte xjumpa kn..huhuhu, so susah sangat nk jumpa.. sori, imah.. iza terpaksa masokkan pic masa sekolah dlu2..kiki, masa form 6 dlu.. terasa skema ja masa dak2 sekolah dulu.. 

Iza sayang sangat imah cz Imah adalah kawan yang sentiasa take care iza sgt, everything happens kt Iza.. imah mst taw n akan give support sgt.. Iza paham imah nk taw pasal 'tu' tapi sorry sangat Imah, Iza xdapat nk story mory kt Imah.. cz Iza n dia dh 'Private' kn.. hahahah , tp everything OKAY taw , Imah jangan isau Iza ok..If something happens Iza text Imah k.. Thanks a lot cz amek berat tentang seorang sahabat , CINTA , dan masa depan bersama.. <3<3 <3

 

 

Alhmdulillah.. kerana ku masih ada Allah, keluarga dan kawan~kawan yang sentiasa mengambil berat tentang diri ini, tika aku jatuh dan tidak mampu berdiri kerana sesuatu perkara yang aku xmampu selesaikan seorang diri even tough my personal between i and him.. terima kasih kawan2 especially Husna cz bg kte doa itu.. sentiasa amalkan.. terasa tenang diri nie.. 

 

 

Pic nie snap wkt dorg xperasan..hahaha, Kenangan dlu ngan kawan2.. Best la kua n korang.. gler sengal je memanjang.. kikiiiki.. miss sumone in this photo.. ermmmmmm. 8(

Nanti balik kua skli k.. ^_^

** RINDU kenangan dulu between friends either we know each other from school or from camp.. thanks a lot, i appreciate u all cz sudi kwn n kte.. 

** Share everything together even though ade terasa hati skit kekdg tu with sumone.. ithing my BFF know who i said.. 

Jom balik nty kte jmp k. Miss u all . nk gadoh2 manje n korg . perangai y sporting . malu2 kucen.. opss.. hehe

# sengal jer asa bila ckp cmnie kn... but i not focus 4 mf BFF.. but i Hope u all can know my feeling ...tutttttttt.. 
# But now i can make my smile ^____________________________^  senyum sokmo dah .. so, don't worried about me yeah FRIENDS!!!..
 k, thanks SALAM.